Daan Bartels & Het Lied
Daan & Maurice

Daan & Maurice

HET LUISTERLIED INTIEM EN AKOESTISCH

Zanger Daan Bartels en gitarist Maurice Couvée delen de liefde voor het Nederlandstalige lied. Ze treden samen op, intiem en akoestisch, in gezellige huiskamers, mooie tuinen en de kleinere (theater)zalen. Dit doen ze met veel eigen liedjes, die ze afwisselen met klassiekers van onder andere Ramses Shaffy, Herman van Veen, Liesbeth List en Frans Halsema.

Daan Bartels – teksten & zang
Maurice Couvée – muziek & gitaar, guilele, synths en zang


FACEBOOKINSTAGRAM YOUTUBESPOTIFY

Hier is alles anders, meer dan veilig dat staat vast
Van de boze buitenwereld heb je binnen weinig last
Uren zal ik waken, ook al is er geen gevaar
Wat je wenste in je dromen wordt in deze wereld waar

– Welkom In Mijn Wereld –

Release EP Zo Dichtbij
De samenkomst van tekstschrijver/zanger Daan Bartels en componist/gitarist Maurice Couvée heeft veel creatief stof doen opwaaien. Hieruit zijn fijnzinnige, nieuwe Nederlandstalige luisterliedjes ontstaan. Deze gaan over herinneringen, afscheid nemen en natuurlijk de liefde. Op 14 mei 2022 brengen ‘de mannen van het lied’ hun eerste vier liedjes uit op EP. De titel van dit kleinood is Zo Dichtbij.

Lees hier alles over de EP Zo Dichtbij


Optredens Fort De Kwakel
Daan & Maurice spelen en zingen hun liedjesprogramma Zo Dichtbij in Bar ’t Fort in De Kwakel. De locatie, een fort dat onderdeel uitmaakt van de Stelling van Amsterdam, is meer dan uniek en bij mooi weer treden Daan & Maurice buiten op!

  • Zondag 15 mei om 15.00 uur
  • Zondag 22 mei om 15.00 uur

Liedjes aan Tafel
De meest unieke Daan & Maurice-ervaring heet Liedjes aan Tafel. Hierbij brengen zij de mooiste luisterliedjes, eigen liedjes én een aantal klassiekers, als muzikale omlijsting van jouw vriendenlunch, familiediner, high tea of borrelmoment. Van keukentafel tot picknicktafel; zorg jij voor de gasten, zorgen Daan & Maurice voor de muziek.

Lees hier meer over Liedjes aan Tafel


Amsterdamse lunch in Ramses Shaffy Huis
Reprise! Op zondagmiddag 9 oktober organiseren Willemien Schipper van Van Het Koken en Daan & Maurice nog eenmaal een Amsterdamse lunch in het Ramses Shaffy Huis in Amsterdam.
Willemien serveert haar lunchgerechten met bijpassende verhalen. Daan & Maurice zorgen voor de muziek. Aanvang 12.00 uur, kosten 30 euro p.p. en reserveren per mail via maurice@daanenmaurice.nl.

Liedjesprogramma Zo Dichtbij
Het liedjesprogramma van Daan & Maurice heet Zo Dichtbij. Hierin spelen en zingen ‘de mannen van het lied’ veel nieuwe luisterliedjes, die zij samen hebben geschreven. Deze wisselen zij af met enkele klassiekers uit de kleinkunst, verrassende solo’s, gedichten en verhalen.

Meer over het liedjesprogramma Zo Dichtbij


Te gast bij Volgspot op NPO Radio 5

Ter promotie van de EP Zo Dichtbij waren Daan & Maurice donderdagavond 12 mei 2022 te gast in het NPO Radio 5-programma Volgspot. Presentatrice Astrid de Jong had mooie vragen en draaide alle vier de liedjes van de EP.
Terugluisteren kan hier (tweede uur).