Daan Bartels & Het Lied
Daan & Maurice

Daan & Maurice

HET LUISTERLIED INTIEM EN AKOESTISCH

Zanger Daan Bartels en gitarist Maurice Couvée delen de liefde voor het Nederlandstalige lied. Ze treden samen op, intiem en akoestisch, in gezellige huiskamers, mooie tuinen en de kleinere (theater)zalen. Dit doen ze met veel eigen liedjes, die ze afwisselen met klassiekers van onder andere Ramses Shaffy, Herman van Veen, Liesbeth List en Frans Halsema.

Daan Bartels – teksten & zang
Maurice Couvée – muziek & gitaar, guilele, synths en zang


FACEBOOKINSTAGRAM YOUTUBESPOTIFY

Hier is alles anders, meer dan veilig dat staat vast
Van de boze buitenwereld heb je binnen weinig last
Uren zal ik waken, ook al is er geen gevaar
Wat je wenste in je dromen wordt in deze wereld waar

– Welkom In Mijn Wereld –

Release EP Zo Dichtbij
De samenkomst van tekstschrijver/zanger Daan Bartels en componist/gitarist Maurice Couvée heeft veel creatief stof doen opwaaien. Hieruit zijn fijnzinnige, nieuwe Nederlandstalige luisterliedjes ontstaan. Deze gaan over herinneringen, afscheid nemen en natuurlijk de liefde. In mei 2022 brachten ‘de mannen van het lied’ hun eerste vier liedjes uit op EP. De titel hiervan is Zo Dichtbij.

Lees hier alles over de EP Zo Dichtbij


Terug in Fort De Kwakel
Na twee mooie optredens in het voorjaar van 2022, keren Daan & Maurice in september weer terug naar Fort De Kwakel. Ze spelen en zingen er hun liedjesprogramma Zo Dichtbij; eigen werk afgewisseld met enkele bekende liederen uit de Nederlandse kleinkunst.

Datum: Zondag 18 sept om 15.00 uur
Toegangsprijs: € 15,00
Reserveren: daan@daanenmaurice.nl

Liedjes aan Tafel
De meest unieke Daan & Maurice-ervaring heet Liedjes aan Tafel. Hierbij brengen zij de mooiste luisterliedjes, eigen liedjes én een aantal klassiekers, als muzikale omlijsting van jouw vriendenlunch, familiediner, high tea of borrelmoment. Van keukentafel tot picknicktafel; zorg jij voor de gasten, zorgen Daan & Maurice voor de muziek.

Lees hier meer over Liedjes aan Tafel


Amsterdamse lunch in Ramses Shaffy Huis
Reprise! Op zondagmiddag 9 oktober organiseren Willemien Schipper van Van Het Koken en Daan & Maurice nog eenmaal een Amsterdamse lunch in het Ramses Shaffy Huis in Amsterdam.
Willemien serveert haar lunchgerechten met bijpassende verhalen. Daan & Maurice zorgen voor de muziek. Aanvang 12.00 uur, kosten 30 euro p.p. en reserveren per mail via maurice@daanenmaurice.nl.

Liedjesprogramma Zo Dichtbij
Het liedjesprogramma van Daan & Maurice heet Zo Dichtbij. Hierin spelen en zingen ‘de mannen van het lied’ veel nieuwe luisterliedjes, die zij samen hebben geschreven. Deze wisselen zij af met enkele klassiekers uit de kleinkunst, verrassende solo’s, gedichten en verhalen.

Meer over het liedjesprogramma Zo Dichtbij


Te gast bij Volgspot op NPO Radio 5

Ter promotie van de EP Zo Dichtbij waren Daan & Maurice donderdagavond 12 mei 2022 te gast in het NPO Radio 5-programma Volgspot. Presentatrice Astrid de Jong had mooie vragen en draaide alle vier de liedjes van de EP.
Terugluisteren kan hier (tweede uur).

Live tijdens Struinen in de Tuinen, 2021

Zo Dichtbij – Struinen in de Tuinen, 2021
Grote Dromen – Struinen in de Tuinen, 2021
Plaatjes Draaien Voor Jou – Struinen in de Tuinen, 2021

Live voor Kunst & Cultuurclub ABN-AMRO, 2021

Een mini-concert in drie sets, opgenomen in februari 2021. Met veel dank aan de Kunst & Cultuurclub van ABN-AMRO, Leon van Lier (video) en Abel Jansma (audio).

Foto-impressie optredens bij Fort De Kwakel, 2022

Foto’s: Ris Steensma