Daan Bartels & Het Lied
Wandelen met Daan

Wandelen met Daan

WANDELEN DOOR HET AMSTERDAM VAN…

Sinds 2014 ben ik met veel plezier gids van diverse biografische wandelingen door het centrum van Amsterdam. Ik ben te boeken als gids voor exclusieve wandelingen voor privé-groepen. Ook organiseer ik openbare wandelingen. Boeken kan via het formulier onderaan deze pagina.

Annie M.G. Schmidt-wandeling

Tot vier keer toe woonde schrijfster Annie M.G. Schmidt (1911-1995) in Amsterdam. Zowel aan de grachten, als aan de rand van het Vondelpark. Ook werkte ze er voor een leeszaal en als medewerkster van Het Parool. En de mooiste plekjes van de stad beschreef ze in gedichtjes en liedteksten. Gids Daan Bartels neemt je mee door het Amsterdam van Annie.

Startpunt: Dam/Rokin
Eindpunt: Vondelpark
Afstand: Ongeveer 6 km
Duur: Ongeveer 2,5 (incl. korte pauze)

Deze wandeling is alleen nog te boeken als exclusieve wandeling!

Foto: Nico Hofman / met dank aan ANP voor toestemming gebruik portret Annie M.G. Schmidt

Ramses Shaffy-wandeling – 90e geboortedag

Amsterdam komt veelvuldig voor in het werk van zanger en acteur Ramses Shaffy (1933-2009). Denk maar aan liedjes als Mama Mokum, Het Is Stil In Amsterdam en Halleluja Amsterdam. Maar ook het nummer Sammy kent zijn oorsprong in de stad. Ontdek het Amsterdam van Ramses tijdens een wandeling met gids Daan Bartels.

Startpunt: Centraal Station
Eindpunt: Leidseplein
Afstand: Ongeveer 6 km
Duur: Ongeveer 2,5 (incl. korte pauze)

Prijs openbare wandeling: € 20,00 p.p. incl. consumptie

Foto: Remco van de Weerdt

Liesbeth List-wandeling

Als ‘dochter van de vuurtorenwachter’ kwam ze naar Amsterdam, om er aan de zijde van Ramses Shaffy door te breken. Zangeres Liesbeth List (1941-2020) woonde op vele adresjes in het centrum en trad er op in kleine zaaltjes en in het grote Koninklijke Theater Carré. Gids Daan Bartels heeft Liesbeth goed gekend en vertelt graag haar verhaal.

Startpunt: Centraal Station
Eindpunt: Museumplein
Afstand: Ongeveer 6 km
Duur: Ongeveer 2,5 (incl. korte pauze)

Deze wandeling is alleen nog te boeken als exclusieve wandeling!

Foto: Rudy Hellewegen

-> Data en tijden vind je in het boekingsformulier onderaan deze pagina! <-
(en in de agenda)

Algemene informatie
De drie beschreven wandelingen zijn ongeveer 6 km lang en het afleggen van de route duurt ongeveer 2,5 uur, incl. korte pauze. Een drankje (uitsluitend koffie, thee, frisdrank) is bij de prijs inbegrepen.

Iedere deelnemer wandelt op eigen risico. Als organisator en gids ben ik op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade aan of verlies van eigendommen, lichamelijk letsel opgelopen tijdens de wandeling, etc.

Gezien de lengte van de route is het wel nodig de pas er een beetje in te houden. Een goede wandelconditie is dus vereist!


Belangrijke informatie OPENBARE wandelingen & aanmelden
In onderstaand reactieformulier staan de dagen en tijden waarop ik openbare wandelingen aanbied.

Bij te weinig aanmeldingen (minimaal 8), slechte weersvoorspellingen en/of overmacht kan het zijn dat de wandeling niet doorgaat; je wordt dan gevraagd een andere datum te kiezen.

Deelname aan een openbare wandeling kost 20,00 euro per persoon, incl. één consumptie (uitsluitend koffie, thee, frisdrank) tijdens een korte pauze.

Na je aanmelding ontvang je binnen enkele dagen een mail met daarin een betaalverzoek en alle nodig informatie. Alleen na betaling is je aanmelding definitief. Enkele dagen voor de wandeling volgt nog een herinnering per mail.


Belangrijke informatie EXCLUSIEVE wandelingen & boeken
Alleen de hierboven genoemde wandelingen (Annie M.G. Schmidt, Ramses Shaffy, Liesbeth List) zijn te boeken. De wandelingen rondom de levensverhalen van Wim Sonneveld, Rob de Nijs en (de fictieve figuur) Ciske de Rat zijn niet meer te boeken.

Het boeken van een wandeling kan door het invullen van onderstaand formulier. Geef in het tekstveld aan om welke wandeling het gaat en op dagen en tijden jullie zouden kunnen. Het afstemmen van datum en tijd gaat altijd in overleg. Ik ben vooral beschikbaar in de weekenden, incidenteel op avonden en tijdens (school)vakanties.

De prijs voor een exclusieve wandeling met een groep tot maximaal 10 personen is 200,00 euro.
De prijs voor een exclusieve wandeling met een groep van 11 tot maximaal 15 personen is 20,00 euro p.p.
De prijzen zijn incl. één consumptie per persoon (uitsluitend koffie, thee, frisdrank) tijdens een korte pauze.

Bij exclusieve wandelingen is het mogelijk om aanpassingen te doen op de standaard wandeling in afstand of duur. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om halverwege te lunchen en/of om meerdere stops in te bouwen. Dit alles in overleg.

Boek nu een wandeling


    Aanmelden voor nieuwsbrief

    Foto: Dré Prijs
    Foto: Ris Steensma