Daan Bartels & Het Lied
Wandelen met Daan

Wandelen met Daan

WANDELEN DOOR HET AMSTERDAM VAN…

Van begin 2014 tot eind 2019 was Daan Bartels gids van zelfontwikkelde, biografische wandelingen door Amsterdam. Tijdens deze tochten stonden de levensverhalen van bekendheden als Ramses Shaffy, Wim Sonneveld, Rob de Nijs, Liesbeth List en Annie M.G. Schmidt centraal. De routes liepen langs voormalige woonhuizen, theaters en andere markante Amsterdamse plekken. Op veler verzoek trekt Daan vanaf de zomer van 2022 de wandelschoenen opnieuw aan. Je kunt Daan boeken als wandelgids, exclusief voor jouw eigen, zelf samen te stellen groepje van maximaal 5 personen.

Wandelaanbod 2022/2023: Shaffy & List en Annie M.G. Schmidt
Daan is uitsluitend te boeken voor exclusieve wandelingen voor kleine groepen van maximaal 5 personen*. Je stelt zelf je eigen groep samen. Het aanbod bestaat uit de volgende wandelingen:

  • Ramses Shaffy-wandeling
  • Ramses Shaffy & Liesbeth List-wandeling
  • Liesbeth List-wandeling
  • Annie M.G. Schmidt-wandeling

De kosten zijn 125 euro per groep, incl. een kopje koffie/thee tijdens een korte pauze. De duur van de wandelingen, incl. pauze, is ongeveer 2 uur. De routes gaan door het centrum van de stad en zijn zo’n 3,5 tot 5 km.

Beschikbaarheid
In de zomervakantie van 2022 zijn de meeste wandeldata al vergeven. Daan is weer beschikbaar in weekenden vanaf eind augustus 2022 en in schoolvakanties (2022/2023).

Boek een wandeling
Bij interesse kun je Daan het beste een mail sturen. Geef hierbij naar welke wandeling je belangstelling uitgaat en welke dag en welk dagdeel je voorkeur hebben.

Liesbeth List-wandeling i.s.m. liesbethlist.nl
Op zaterdag 25 juni 11.00 en 15.00 uur en op vrijdag 19 augustus 11.00 en 15.00 uur kun je de Liesbeth List-wandeling meemaken. Deze is te boeken via www.liesbethlist.nl. Je stelt hiervoor zelf je eigen groep samen tot maximaal 5 personen*.

Annie M.G. Schmidt-wandeling i.s.m. Allard Pierson Museum
Meer informatie volgt!

*) Het maximum aantal personen van 5 is bepaald door gemeente Amsterdam. Voor het rondleiden van grotere groepen hebben gidsen een vergunning nodig. Daan heeft voor 2022 geen vergunning aangevraagd en loopt derhalve uitsluitend met kleine groepjes.

**) De Wim Sonneveld-wandeling is niet meer te boeken, maar het filmpje hiernaast is een te mooie herinnering om niet te delen.

Foto: Nico Hofman / met dank aan ANP voor toestemming gebruik portret Annie M.G. Schmidt
Foto: Rudy Hellewegen