Daan Bartels & Het Lied
Wandelen met Daan

Wandelen met Daan

WANDELEN DOOR HET AMSTERDAM VAN…

Sinds 2014 ben ik met veel plezier gids van diverse biografische wandelingen door het centrum van Amsterdam. Ik ben te boeken als gids voor uitsluitend kleine groepjes. Het wandelaanbod staat hieronder beschreven.

Annie M.G. Schmidt-wandeling
Wandel met mij door het Amsterdam van Annie M.G. Schmidt (1911-1995). De route gaat langs de plekken waar zij werkte als assistent leeszaal, documentalist bij Het Parool en schrijfster. Ook blijken tal van liedteksten en gedichtjes te verwijzen naar Amsterdamse plekjes. Onderweg vertel ik het levensverhaal van Annie en wijs ik haar mooiste woonadresjes aan.

Ramses Shaffy-wandeling
Amsterdam komt veelvuldig terug in het liedrepertoire van zanger en acteur Ramses Shaffy (1933-2009). Denk maar aan liedjes als Mama Mokum, Ik denk over je na Amsterdam, ’t Is stil in Amsterdam en Halleluja Amsterdam. Maar zelfs Sammy kent z’n oorsprong in de stad. Ik vertel je over het leven en werk van Ramses en wijs onderweg zijn woon- en werkplekken aan.

Liesbeth List-wandeling
Zij maakte het lied Amsterdam van Jacques Brel tot een evergreen en deed dat met liefde voor de stad, waar ze vele jaren heeft gewoond en vaak heeft opgetreden. Liesbeth List (1941-2020) brak door aan de zijde van Ramses Shaffy in het Amsterdamse Miranda Paviljoen en sloot haar carrière af met uitverkochte concerten in theater Carré aan de Amstel. Ik ken haar levensverhaal als geen ander en vertel het je op de plekken waar Liesbeth List woonde en werkte.

Ramses Shaffy & Liesbeth List-wandeling
Uiteraard is het mogelijk om de wandelingen rondom Ramses Shaffy en Liesbeth List te combineren. Ook kun je met me afspreken om er een fietstocht van te maken, waarbij we ook begraafplaats Zorgvlied bezoeken.

Belangrijke informatie
Alleen de hierboven genoemde wandelingen zijn te boeken. De wandelingen rondom de levensverhalen van Wim Sonneveld, Rob de Nijs en (de fictieve figuur) Ciske de Rat zijn niet meer te boeken.

De drie hierboven beschreven wandelingen zijn ongeveer 5 km lang (schatting) en het afleggen van de route duurt 1,5 tot 2 uur. Dit is uiteraard afhankelijk van het wandeltempo van de groep, waaraan ik me aanpas. Desgewenst kan een korte pauze ingelast worden voor koffie, thee of een drankje (exclusief) in een Amsterdams café of op een terras.

Het maximaal aantal personen waarvoor een wandeling geboekt kan worden is 4. Dit aantal is ingegeven door Gemeente Amsterdam. Gidsen hebben voor het rondleiden van grotere groepen een vergunning nodig.

De kosten voor een wandeling (met dus maximaal 4 personen) zijn 120 euro.

Het boeken van een wandeling kan door een mail te sturen naar daan.bartels@hetlied.nl. Geef hierin aan om welke wandeling het gaat, hoeveel personen en wat de voorkeursdata zijn. Het afstemmen van datum en tijd gaat altijd in overleg. Ik ben vooral beschikbaar in de weekenden, incidenteel op avonden en tijdens (school)vakanties.

Iedere deelnemer wandelt op eigen risico. Ik ben en Daan Bartels & Het Lied is op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade aan of verlies van eigendommen, lichamelijk letsel, etc.

Foto: Nico Hofman / met dank aan ANP voor toestemming gebruik portret Annie M.G. Schmidt
Foto: Rudy Hellewegen
Foto: Dré Prijs
Foto: Daan Bartels