Daan Bartels & Het Lied
Wandelen met Daan

Wandelen met Daan

WANDELEN DOOR HET AMSTERDAM VAN…

Sinds 2014 ben ik met veel plezier gids van diverse biografische wandelingen door het centrum van Amsterdam. Ik ben te boeken als gids voor exclusieve wandelingen voor privé-groepen. Alle openbare wandelingen zijn uitverkocht en er volgen hiervoor geen nieuwe data.

ALLE OPENBARE WANDELINGEN RONDOM DE 90E GEBOORTEDAG VAN RAMSES SHAFFY (AUGUSTUS 2023) ZIJN UITVERKOCHT.

Annie M.G. Schmidt-wandeling

Tot vier keer toe woonde schrijfster Annie M.G. Schmidt (1911-1995) in Amsterdam. Zowel aan de grachten, als aan de rand van het Vondelpark. Ook werkte ze er voor een leeszaal en als medewerkster van Het Parool. En de mooiste plekjes van de stad beschreef ze in gedichtjes en liedteksten. Gids Daan Bartels neemt je mee door het Amsterdam van Annie.

Startpunt: Dam/Rokin
Eindpunt: Vondelpark
Afstand: Ongeveer 6 km
Duur: Ongeveer 2,5 (incl. korte pauze)

Deze wandeling is alleen nog te boeken als exclusieve wandeling!

Foto: Nico Hofman / met dank aan ANP voor toestemming gebruik portret Annie M.G. Schmidt

Ramses Shaffy-wandeling – 90e geboortedag

Amsterdam komt veelvuldig voor in het werk van zanger en acteur Ramses Shaffy (1933-2009). Denk maar aan liedjes als Mama Mokum, Het Is Stil In Amsterdam en Halleluja Amsterdam. Maar ook het nummer Sammy kent zijn oorsprong in de stad. Ontdek het Amsterdam van Ramses tijdens een wandeling met gids Daan Bartels.

Startpunt: Centraal Station
Eindpunt: Leidseplein
Afstand: Ongeveer 6 km
Duur: Ongeveer 2,5 (incl. korte pauze)

Deze wandeling is alleen nog te boeken als exclusieve wandeling!

Foto: Remco van de Weerdt

Liesbeth List-wandeling

Als ‘dochter van de vuurtorenwachter’ kwam ze naar Amsterdam, om er aan de zijde van Ramses Shaffy door te breken. Zangeres Liesbeth List (1941-2020) woonde op vele adresjes in het centrum en trad er op in kleine zaaltjes en in het grote Koninklijke Theater Carré. Gids Daan Bartels heeft Liesbeth goed gekend en vertelt graag haar verhaal.

Startpunt: Centraal Station
Eindpunt: Museumplein
Afstand: Ongeveer 6 km
Duur: Ongeveer 2,5 (incl. korte pauze)

Deze wandeling is alleen nog te boeken als exclusieve wandeling!

Foto: Rudy Hellewegen

Algemene informatie
De drie beschreven wandelingen zijn ongeveer 6 km lang en het afleggen van de route duurt ongeveer 2,5 uur, incl. korte pauze.

Iedere deelnemer wandelt op eigen risico. Als organisator en gids ben ik op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade aan of verlies van eigendommen, lichamelijk letsel opgelopen tijdens de wandeling, etc.

Gezien de lengte van de route is het wel nodig de pas er een beetje in te houden. Een goede wandelconditie is dus vereist!

Ik (Daan Bartels) ben de enige gids. Indien ik door omstandigheden een wandeling niet zou kunnen verzorgen, neem ik zo snel mogelijk contact op om een nieuwe afspraak te maken. Hetzelfde vraag ik van klanten. Het verzetten van een wandeling door onvoorziene omstandigheden vind ik nooit een probleem.

De factuur voor een wandeling dient te worden betaald voor aanvang van de wandeling.


Belangrijke informatie EXCLUSIEVE wandelingen & boeken
Alleen de hierboven genoemde wandelingen (Annie M.G. Schmidt, Ramses Shaffy, Liesbeth List) zijn te boeken. De wandelingen rondom de levensverhalen van Wim Sonneveld, Rob de Nijs en (de fictieve figuur) Ciske de Rat zijn niet meer te boeken.

Het boeken van een wandeling kan door het sturen van een e-mail. Geef daarin aan om welke wandeling het gaat en op welke dagen en tijden jullie zouden kunnen. Het afstemmen van datum en tijd gaat altijd in overleg.

De prijs voor een exclusieve wandeling met een groep tot maximaal 10 personen is 200,00 euro.
De prijs voor een exclusieve wandeling met een groep van 11 tot maximaal 15 personen is 20,00 euro p.p.

Bij exclusieve wandelingen is het mogelijk om aanpassingen te doen op de standaard wandeling in afstand of duur. Ook is het mogelijk om halverwege wat te drinken of om te lunchen. Wensen hiertoe graag vooraf bespreken. Consumpties zijn voor eigen rekening.

BOEK EEN WANDELING: daan.bartels@hetlied.nl

Foto: Dré Prijs
Foto: Ris Steensma