NIEUWE KLASSIEKERS

Je hebt van die liedjes die iedereen kent. Vluchten Kan Niet Meer, Het Dorp en Malle Babbe bijvoorbeeld. We noemen het klassiekers, oftewel liederen met eeuwigheidswaarde. Vaak zijn het liedjes die al jaren meegaan. Maar hoe goed beklijft het moderne repertoire? Nieuwsgierig ben ik op zoek gegaan naar juist de 'nieuwe' klassiekers onder de Nederlandstalige theater- en nederpopliedjes. Dit leverde mooie verhalen op over de ontstaansgeschiedenis en betekenis van de liederen. Die verhalen en de liedteksten heb ik in de bundel Nieuwe Klassiekers samengebracht.

Elk lied, elk interview uit de bundel Nieuwe Klassiekers heeft een eigen pagina op deze site. Klik hiervoor op de buttons hieronder. De bundel helaas niet meer te bestellen.

Veel lees- en luisterplezier,
Daan

AANBEVELING
“Een schitterend boekje. Niet zozeer door de keuze (die van mij was een hele andere geweest en die van u waarschijnlijk ook) maar door de verrassende verhalen achter de liedjes. Tekstschrijvers, componisten en uitvoerenden lieten zich door Daan Bartels fijn uithoren en het is te merken dat Daan dat goed kan. Het is een feestje, dit boek. Voor ieder die van liedjes houdt een echte aanrader!”

Kick van der Veer
Presentator Andermans Veren
AVROTROS / NPO Radio 5

NIEUWE KLASSIEKERS - DEEL 2

Van een bundel Nieuwe Klassiekers - Deel 2 is het helaas nog niet gekomen. Wel heb ik een aantal interviews daarvoor klaar, die je nu al hier kunt lezen.