OPEN JE HART: CULTURELE MAAND IN HET RAMSES SHAFFY HUIS

Op uitnodiging van de Stichting Kunstenaars Huizen Amsterdam, organiseert Daan Bartels & Het Lied een culturele maand in het Ramses Shaffy Huis in Amsterdam. Daan heeft hiervoor een zeer divers programma samengesteld met optredens (pop, kleinkunst), podcast events, Amsterdamse lunches, koffieconcerten (klassiek) en een fototentoonstelling.

Het thema Open Je Hart is afgeleid van Daans lied Ik Open Mijn Hart Voor Amsterdam. In de tekst van dit lied komt Luc voor, een fotograaf die de meest mooie foto's maakt tijdens zijn wandelingen door de stad. Een selectie van zijn foto's wordt geëxposeerd in het Ramses Shaffy Huis.

Adres: Ramses Shaffy Huis, Piet Heinkade 231, 1019 HM, Amsterdam - www.kunstenaarshuizen.amsterdam

Hieronder tref je het programma en informatie over de kaartverkoop.


FOTO-EXPOSITIE LUC FREIJER - OPEN JE HART

Luc Freijer stroomt over van creativiteit. Dat zie je af aan zijn foto's, gemaakt tijdens zijn dagelijkse wandelingen door Amsterdam. In Luc's foto’s vallen het alledaagse leven in de stad en de uitzonderlijke schoonheid van Amsterdam samen. Alle geëxposeerde foto's zijn te koop.

Zaterdag 16 oktober, 14.00 - 17.00 uur
Zondag 17 oktober, 12.00 - 14.00 uur
Zaterdag 23 oktober, 14.00 - 17.00 uur
Zondag 24 oktober, 14.00 - 17.00 uur
Zaterdag 30 oktober, 14.00 - 17.00 uur
Zondag 31 oktober, 14.00 - 17.00 uur
Zaterdag 6 november, 14.00 - 17.00 uur
Zondag 7 november, 12.00 - 14.00 uur
Zaterdag 13 november, 14.00 - 17.00 uur
Zaterdag 20 november, 14.00 - 17.00 uur

Entree: Gratis


OPTREDEN DAAN & MAURICE - ZO DICHTBIJ

Zanger Daan Bartels en gitarist Maurice Couvée delen de liefde voor het Nederlandstalige lied. Samen bouwen zij een mooi eigen oeuvre op; Daan schrijft teksten, die Maurice van muziek voorziet.

In hun intieme en akoestische liedjesprogramma Zo Dichtbij wisselen ze hun nieuwe liedjes af met liedjes van Daans albums Woorden (2019) en Naar Het Scheen (2021). Daarnaast spelen en zingen de mannen een aantal van hun favorieten uit het repertoire van onder andere Frans Halsema, Herman van Veen, Liesbeth List en Ramses Shaffy

Een aanrader voor iedereen die van mooie Nederlandstalige liedjes houdt!

Zaterdag 16 oktober, 20.00 uur
Zondag 17 oktober, 15.00 uur - LAATSTE KAARTEN!

Entree: € 15,00


PODCAST & CHILL - ZONDER BAGAGE

Zonder Bagage is een podcast over Ramses Shaffy. In de podcast gaat Steven Driehuis in gesprek met mensen die hem meer kunnen vertellen over de levenskunstenaar. Steven wil zoveel mogelijk Shaffy-verhalen verzamelen, om hem zo tot leven te wekken en de mythe rond zijn persoon te ontsluieren.

Het publiek krijgt tijdens dit live podcast event een koptelefoon op voor de meest intense luisterervaring.

Vrijdag 22 oktober, 20 uur - met als gast Gerard Alderliefste
Vrijdag 12 november, 20 uur - met als gast Menno Timmerman, manager van Ramses Shaffy

Entree: € 7,50


OPTREDEN DAAN & MAURICE TIJDENS AMSTERDAMSE LUNCH

Tijdens een informele, gezellige samenkomst in het huiselijk Ramses Shaffy Huis vertelt Daan Bartels een aantal 'Amsterdamse verhalen', die hij voorheen vertelde als gids van stadswandelingen. Ook treedt Daan samen op met gitarist Maurice Couvée. Zij brengen een aantal eigen liedjes en een paar Amsterdamse klassiekers van anderen.

Willemien Schipper (Van Het Koken) zorgt voor wat lekkers bij de koffie en verzorgt een Amsterdamse lunch. Van Het Koken staat voor koken met een verhaal. Voor deze lunch heeft Willemien zich laten inspireren door de Amsterdamse eetcultuur uit de vorige eeuw en ze vertelt daar smakelijk over.

Zaterdag 23 oktober, 11.00 uur
Zaterdag 13 november, 11.00 uur - UITVERKOCHT!

Entree en lunch: € 30,00

Eet je vegetarisch? Meld dit bij aanmelding!


SHAFFY CINEMA - A SINGLE MAN

Kunstenares José Aerts organiseert diverse culturele activiteiten in het Ramses Shaffy Huis, waaronder Shaffy Cinema. Uit haar filmcollectie vertoont zij A Single Man van regisseur Tom Ford met de steracteurs Colin Firth en Julianne Moore.

Het is Los Angeles 1962. Na de dood van zijn man wordt de Britse professor van middelbare leeftijd George verteerd door verdriet. Hij leeft helemaal in het verleden en wordt in zijn rouwproces bijgestaan door zijn beste vriendin Charley. Zij worstelt zelf met haar vergane glorie. Net als George besluit dat het leven geen zin meer heeft ontmoet hij de jonge student Kenny. Een hartverscheurende, stijlvolle, verfijnde film. Een waar kleinood met exceptioneel acteerwerk.

Donderdag 28 oktober, 20.00 uur

Entree: gratis

Aanmelden niet nodig, maar kom op tijd om zeker te zijn van een plaatsje!
Deze activiteit wordt niet georganiseerd door Daan Bartels & Het Lied, maar valt prachtig binnen de culturele maand en wordt hier daarom vermeld!


HUISKAMERCONCERT a balladeer

“Liedjes van nostalgische schoonheid, die klinken alsof het geen enkele moeite heeft gekost ze te schrijven.” - Leo Blokhuis

In het verleden stond a balladeer op Lowlands en in de voorprogramma’s van Keane en Live in Ahoy. Maar het liefst speelt singer-songwriter Marinus de Goederen zo klein en intiem mogelijk. Het Ramses Shaffy Huis is de ideale setting voor zijn verhalende liedjes met uiteenlopende onderwerpen. Uiteraard zal ook Swim With Sam voorbijkomen, het nummer dat maar liefst tien jaar lang in de Top 2000 stond.

Zaterdag 30 oktober, 21.30 - 22.30 uur

Entree: € 15,00


SHAFFY POËZIE PODIUM MET O.A. DAAN & MAURICE

Kunstenares José Aerts organiseert diverse culturele activiteiten in het Ramses Shaffy Huis, waaronder eens per maand het Shaffy Poëzie Podium, waarbij de dichtkunst centraal staat.

Op zondag 31 oktober wordt er eigen werk voorgedragen door Mireille Buideo Rovi, Dave Bouw, Merik van der Torren, Mirjam Al en Merle van Kemenade. Zanger Daan Bartels en gitarist Maurice Couvée vertolken een aantal zelfgeschreven, Nederlandstalige luisterliedjes.

Zondag 31 oktober, 15.00 uur

Entree: gratis

Aanmelden niet nodig, maar kom op tijd om zeker te zijn van een plaatsje!
Deze activiteit wordt niet georganiseerd door Daan Bartels & Het Lied, maar valt prachtig binnen de culturele maand en wordt hier daarom vermeld!


DRIE AMSTERDAMSE VERHALEN EN EEN VIOOL

Een avond met stadsverteller Karel Baracs en violiste Josje ter Haar

Karel Baracs is professioneel verteller sinds 1990. Hij vertelt bij voorkeur op ware feiten gebaseerde verhalen, maar hij put ook uit literatuur en uit eigen bron. In zijn repertoire neemt de geschiedenis van zijn geboortestad Amsterdam een voorname plaats in.

Josje ter Haar is eerste violiste bij het Radio Filharmonisch Orkest en concertmeester bij het Residentie Bach Orkest. Verder speelt ze o.a. in het Ives Ensemble en Das Neue Ensemble Hannover.

Vrijdagavond 5 november, 20.00 uur

Entree: € 15,00


OPTREDEN LIEKJE & NANDA - ALORS ON CHANTE!

Zangeres Liekje Welten en pianiste Nanda van Praag brengen de mooiste chansons. Van Piaf tot Stromae en van Shaffy tot Brel. Samen vertellen ze een verhaal. Het verhaal van onze pogingen het leven te omarmen en te ontvluchten, hoe we ons verliezen en herpakken. Van de angst en de onzekerheid, van de zoektocht naar liefde die altijd maar doorgaat. Deze liedjes bieden een haven in een wereld die schitterend maar soms ook zo ruw en ‘mededogenloos’ kan zijn. Ze bieden troost en scheppen ruimte voor iets moois, iets breekbaars, iets liefdevols. Laten we zingen!

Zaterdag 6 november, 20.00 uur
Zondag 7 november, 15.00 uur

Entree: € 15,00


KOFFIECONCERT PIANIST FLORIN MANTALE

Afgelopen jaar behaalde pianist Florin Mantale zijn master aan het Amsterdamse Conservatorium. Tijdens het koffieconcert in het Ramses Shaffy Huis speelt Florin drie sets met de mooiste klassieke werken.

Vooraf en tussendoor is er tijd voor een 'bakkie Shaffy' (de beste filterkoffie van Amsterdam) of een heerlijke kop thee én voor versgebakken lekkers en ander zoets!

Zondag 14 november, 11.00 uur

Entree en lekkers: € 15,00


OPTREDEN REMCO & RICHARD - VERHALEN VAN LIEF EN LEED

Zanger Remco van de Weerdt en gitarist Richard Marsden leerden elkaar kennen in het voorjaar van 2020. Zij brachten allebei hun eigen muzikale verleden mee. Voor Remco was dat met name het Nederlandstalige luisterlied en voor Richard de rijke traditie van de Britse volksmuziek.

Lief en Leed bleek het thema te zijn dat beide muziekgenres verbindt en zo werd een muzikaal programma geboren.

Vrijdag 19 november, 20.00 uur
Zaterdag 20 november, 20.00 uur

Entree: € 15,00