HET LUISTERLIED INTIEM EN AKOESTISCH

Daan Bartels en Maurice Couvée vormen samen HET LIED LIVE.

HET LIED LIVE brengt Nederlandstalige luisterliedjes intiem en akoestisch in kleine theaterzaaltjes en huiskamers. Liedjes van Daans album Woorden wisselen Daan en Maurice af met hun favoriete nummers van onder andere Ramses Shaffy, Gerard van Maasakkers, Jeroen Zijlstra, Jenny Arean en Herman van Veen.

Daan Bartels - zang
Maurice Couvée - gitaar, guilele, synths en zang


AGENDA

Zondag 5 september 2021: Gluren bij de Buren, Amersfoort
Zondag 12 september 2021: Rondje van de Stad, Amsterfoort
Zaterdag 18 september 2021: Nacht van de Literatuur, Amersfoort
Zaterdag 16 oktober 2021 om 20.00 uur: Ramses Shaffy Huis, Amsterdam (kaartverkoop nog niet gestart)
Zondag 17 oktober 2021 om 15.00 uur: Ramses Shaffy Huis, Amsterdam (kaartverkoop nog niet gestart)
Zondag 31 oktober 2021: Gastoptreden tijdens Poëzie Middag, Amsterdam
Zaterdag 27 november 2021: OneNightOnly, Club Bitterzoet, Amsterdam (kaartverkoop nog niet gestart)
Zondag 27 maart 2022: Kasteel TerWorm, Heerlen (besloten)


DAAN BARTELS

Liedschrijver, zanger en verteller Daan Bartels hield zich jarenlang op de achtergrond met theater en muziek bezig. Nu waagt hij zich in de spotlight met eigen liedjes en met zijn favoriete liedjes van anderen. 'Doodeng en verschrikkelijk leuk', zegt hij daar zelf over.

Onder de projectnaam Liedjes van Daan bracht Daan in 2019 het album Woorden uit. In december 2020 verscheen de single Jij Zingt Je Lied.


MAURICE COUVÉE

Gitarist, zanger en vocal coach Maurice Couvée studeerde aan het conservatorium en speelde in vele muziektheater- en musicalproducties.

In de afgelopen jaren trad hij op met de voorstellingen Signalen (liedjes van Herman van Veen) en Ver weg en dichtbij (over grote Nederlandse tekstdichters).

BOEKINGEN

Houd je van het Nederlandstalige luisterlied? Lijkt het je leuk een intiem en akoestisch concert te organiseren? Heb je een gezellige huiskamer of weet je een mooi (theater)zaaltje? Boek dan een optreden van HET LIED LIVE.

Vermeld in je mail om welke datum en welk tijdstip het gaat, wat voor een soort gelegenheid het is, om wat voor een locatie het gaat en hoeveel mensen er ongeveer komen.


SHAFFY ZINGT

Tekst: Daan Bartels
Muziek: Daan Bartels & Hubert-Jan Horrocks

DE BELOFTE

Tekst: Daan Bartels
Muziek: Maurice Couvée


OPTREDENS HET LIED LIVE MET REMCO:
VAN AMSTERDAM TOT AAN MAASTRICHT

Van Amsterdam tot aan Maastricht klinkt behoorlijk Shaffiaans. Het is de titel van een huiskamerconcert van HET LIED LIVE samen met Remco van de Weerdt.

Remco is liefhebber van mooie Nederlandstalige luisterliedjes. Hij zingt, begeleid door Maurice op gitaar, chansons van Liesbeth List in het Nederlands en in het Frans. Ook heeft hij een aantal van haar nummers vertaald in het Limburgs dialect.

Daan brengt op zijn beurt eigen liedjes van zijn recent verschenen album Woorden. Daarnaast heeft hij voor dit optreden, samen met Maurice, een favoriet lied van Ramses Shaffy gekozen.

Als een intiem huiskamerconcert voor klein publiek is het programma Van Amsterdam tot aan Maastricht te zien in het Ramses Shaffy Huis in Amsterdam en in Bar Het Fort in De Kwakel.

Als gevolg van de verscherpte corona-maatregelen gaan de geplande optredens in het najaar van 2020 niet door.