NAAR HET SCHEEN

Naar Het Scheen is het tweede album van Liedjes van Daan (Daan Bartels) in samenwerking met producer Ton Snijders. Op het album staan elf nieuw geschreven, Nederlandstalige liedjes en twee extraatjes. Het album verschijnt 3 mei 2021.

Het album Naar Het Scheen van Liedjes van Daan is de opvolger van Daan Bartels' debuutalbum Woorden uit 2019. Zijn teksten zette hij wederom op muziek met Ton Snijders en Hubert-Jan Horrocks. Daarnaast vroeg hij ditmaal ook Edwin Schimscheimer, Willem van Leunen en Christan Grotenbreg muziek te schrijven bij teksten. Het resultaat is een muzikaal sterk afwisselend album. Kleine, intieme luisterliedjes staan naast stevigere bandstukken.

Daan Bartels: "Het is fascinerend hoe zinnen in mijn hoofd kunnen uitgroeien tot liederen om trots op te zijn. Ik ben daarvoor erg veel dank verschuldigd aan de componisten en muzikanten, die wilden meewerken aan mijn tweede album. Met extra veel dank aan Ton Snijders voor zijn muzikale en vakkundige begeleiding van het hele proces."

Naar Het Scheen is beschikbaar via alle bekende streamingsdiensten en te bestellen via de webshop op www.liedjesvandaan.nl.


MET MEDEWERKING VAN

Naar Het Scheen is opgenomen in de Teclats Studio van Ton Snijders in Veld-Zuid.

Daan Bartels: zang
Ton Snijders: toetsen, bas (6,12), gitaar (7), accordeon
Peter van Benthem: akoestische gitaar, elektrische gitaar
Florian Hoefnagels: drums, percussie
Lené te Voortwis: bas
Christan Grotenbreg: sorpraansax, vleugel (11)
Angelo Verploegen: bugel
Leo Janssen: tenorsax
Remco van de Weerdt: achtergrondzang, zang (7)

Ton Snijders: productie, mix
Pieter de Wagter: mastering

DE LIEDTEKSTEN

Klik op de titels hieronder om de teksten te lezen en de afzonderlijke liedjes te beluisteren.

Let op: nog niet alle knoppen hieronder verwijzen al naar een pagina met liedtekst. Nog even geduld! ;-)