NAAR HET SCHEEN

Liedschrijver Daan Bartels heeft samen met componist/producent Ton Snijders een tweede album gemaakt: Naar Het Scheen. Hierop staan elf nieuwe Nederlandstalige luisterliedjes en twee bijzondere extraatjes. Het album is vanaf 7 mei te beluisteren via de verschillende streamingsdiensten. De liedjes van Daan zijn daar te vinden onder de projectnaam Liedjes van Daan.

Het album Naar Het Scheen is de opvolger van Daans debuutalbum Woorden uit 2019. Zijn teksten zette hij wederom op muziek met Ton Snijders en Hubert-Jan Horrocks. Daarnaast vroeg hij ditmaal ook Edwin Schimscheimer, Willem van Leunen en Christan Grotenbreg muziek te schrijven. Het resultaat is een muzikaal sterk afwisselend album. Kleine, intieme luisterliedjes staan naast stevigere bandstukken.

Eeuwigdurende persoonlijke zoektocht
De liedjes gaan over uiteenlopende persoonlijke thema’s. Gesprekken met vrienden, liefdes die komen en gaan, heimwee naar Amsterdam, gevoelens van gemis en een eeuwigdurende persoonlijke zoektocht brachten Daan de inspiratie voor zijn teksten. Teksten die even helder zijn als poëtisch.


MET MEDEWERKING VAN

Naar Het Scheen is opgenomen in de Teclats Studio van Ton Snijders in Veld-Zuid.

Daan Bartels: zang
Ton Snijders: toetsen, bas (4, 6,12), gitaar (7), accordeon
Peter van Benthem: akoestische gitaar, elektrische gitaar
Florian Hoefnagels: drums, percussie
Lené te Voortwis: bas
Christan Grotenbreg: sorpraansax, vleugel (11)
Angelo Verploegen: bugel
Leo Janssen: tenorsax
Remco van de Weerdt: achtergrondzang, zang (7)

Ton Snijders: productie, mix
Pieter de Wagter: mastering

Vormgeving: You're On! (Joran van Liempt)
Fotografie: Rizzz Fotografie (Ris Steensma)