LIEDJES VAN DAAN

Liedjes van Daan is de projectnaam waaronder Daan Bartels liedjes schrijft, zingt en uitbrengt. Hieronder tref je een overzicht van Daans muzikale projecten met linkjes naar meer informatie. Onlangs verscheen Daans tweede album: Naar Het Scheen (2021) met daarop 11 luisterliedjes en 2 bijzondere extraatjes. Het is de opvolger van het debuutalbum Woorden (2019) met 10 liedjes die het midden houden tussen kleinkunst en nederpop. Beide albums zijn ontstaan in samenwerking met muzikant/producer Ton Snijders en opgenomen in zijn Teclats Studio in Velp-Zuid.

Live treedt Daan op samen met gitarist Maurice Couvée onder de naam Daan & Maurice.


ALBUMS

NAAR HET SCHEEN

Release: 7 mei 2021

Naar Het Scheen is het tweede album van Liedjes van Daan. Hierop staan elf nieuwe luisterliedjes over uiteenlopende thema's als vriendschap, liefde, gemis, de voortdurende persoonlijke zoektocht en heimwee naar Amsterdam. Daan werkte voor dit album samen met Ton Snijders, Edwin Schimscheimer, Christan Grotenbreg e.v.a.

Meer over Naar Het Scheen

WOORDEN

Release: 23 augustus 2019

Debuutalbum van Liedjes van Daan (Daan Bartels) met tien liedjes die het midden houden tussen kleinkunst, chanson en nederpop. Daan zette zijn teksten op muziek met Sander Geboers, Hubert-Jan Horrocks en Ton Snijders. Ton was ook verantwoordelijk voor de productie van het album.

Meer over Woorden


SINGLES

HUIS AAN DE RIVIER

Release: 14 april 2021

Huis Aan De Rivier is de derde single als voorloper van het album Naar Het Scheen. Daan schreef het lied samen met componist Willem van Leunen. De vleugel, bas en accordeon in het lied worden bespeeld door Ton Snijders. Remco van de Weerdt is samen met Daan te horen in het koortje tegen het einde van het lied.

Meer over Huis Aan De Rivier

VERDER ZONDER JOU

Release: 22 februari 2021

Verder Zonder Jou is een echt nederpopliedje. Daan heeft de tekst samen met Ton Snijders op muziek gezet. Ton tekent ook voor de productie van het nummer. Verder Zonder Jou is gechreven voor een goede vriend en gaat over een onverwachte relatiebreuk en de nodige veerkracht om weer door te kunnen gaan.

Meer over Verder Zonder Jou

JIJ ZINGT JE LIED

Release: 10 december 2020

Jij Zingt Je Lied, geschreven door Daan Bartels en Ton Snijders, gaat over bewonderen en afscheid nemen. Het is een uiting van de vreemde en tevens mooie gewaarwording dat een artiest ons kan ontvallen, maar dat de mooie muziek en de beelden van optredens voor altijd blijven. Deze ervaring is even confronterend als troostrijk.

Meer over Jij Zingt Je Lied


ANDEREN ZINGEN LIEDJES VAN DAAN

Wie Weet Misschien

Release: 20 november 2021

Remco brengt op 20 november zijn eerste ‘eigen’ single uit: Wie Weet Misschien. Een lied over de onzekerheid die hoort bij prille liefde. Het is uit vriendschap voor hem geschreven door Daan Bartels (tekst) en Maurice Couvée (muziek).

Vorige muzikale projecten van Remco stonden in het teken van zijn grote voorbeelden. Nu kiest Remco er bewust voor met nieuw werk naar buiten te treden. Remco: “De afgelopen jaren maakte ik veel mee. Op het gebied van de liefde, vriendschap en binnen mijn werk. Genoeg inspiratie voor de liedschrijvers in mijn naaste omgeving dus. Ik ben erg blij met wat Daan en Maurice voor mij hebben geschreven.”

Naar remcozingt.nl

VERHALEN VAN LIEF EN LEED

Release: 25 maart 2021

Remco van de Weerdt en Richard Marsden verenigen in hun liefde voor muziek het Nederlandstalige chanson en de Engelse folkmuziek met elkaar. Op hun eerste gezamenlijke album Verhalen van Lief en Leed staat ook het lied Gisteren Bestaat Niet Meer; in het Nederlands én in het Limburgs dialect.

Naar remcozingt.nl

ALTIJD ZO GEGAAN

Release: 20 september 2019

Op zijn album Altijd Zo Gegaan zingt Sjors van der Panne drie 'liedjes van Daan'. Naast het titellied zijn dat de nummers Waarom Wachten en Stille Waters. Laatst genoemde is een hertaling van een lied dat in Zuid-Afrika zeer bekend is en wordt gezongen door Laurika Rauch.

Meer over Sjors

GISTEREN BESTAAT NIET MEER

Release: 21 september 2018

Het eerste lied van Daan Bartels en Ton Snijders dat uitkwam, heet Gisteren Bestaat Niet Meer. Daan schreef de tekst over de ziekte van zijn moeder. De oorspronkelijke release is van Sjors van der Panne, die het ook zong in de televisieshow van Alzheimer Nederland en bij RTL Koffietijd.

Meer over Sjors