Het Lied Live"Wij brengen het nederlandstalige luisterlied intiem en akoestisch"

Daan & Maurice

Daan


Schrijver/zanger Daan Bartels hield zich jarenlang op de achtergrond met theater en muziek bezig. Nu waagt hij zich in de spotlight met eigen liedjes en met zijn favoriete liedjes van anderen. 'Doodeng en verschrikkelijk leuk', zegt hij daar zelf over.

Het Lied Live


Daan Bartels en Maurice Couvée vormen samen Het Lied Live. Zij brengen het Nederlandstalige luisterlied intiem en akoestisch in kleine theaterzaaltjes en huiskamers.
Liedjes van Daans album Woorden wisselen Daan en Maurice af met hun favoriete nummers van onder andere Ramses Shaffy, Liesbeth List, Jenny Arean en Herman van Veen.

Maurice


Gitarist/zanger en vocal coach Maurice Couvée studeerde aan het conservatorium en speelde in vele muziektheater- en musicalproducties. In de afgelopen jaren trad hij op met de voorstellingen Signalen (liedjes van Herman van Veen) en Ver Weg En Dichtbij (over grote Nederlandse tekstdichters).

"Ons programma woorden bevat eigen liedjes en een aantal mooie klassiekers"

Daan & Maurice

Het Lied live
speelt Woorden

Woorden is de titel van het eerste intieme en akoestische liedjesprogramma van Het Lied Live. Hierin brengen zanger/liedschrijver Daan Bartels en gitarist/zanger Maurice Couvée liedjes van Daans album Woorden, afgewisseld met verhalen en liedjes uit Daans interviewbundel Nieuwe Klassiekers. Ook komen een aantal persoonlijke favorieten van Daan en Maurice voorbij.

Het Lied live speelt
Nieuwe Klassiekers

In de interview bundel Nieuwe Klassiekers ging Daan op zoek naar het verhaal achter steeds bekender wordende Nederlandstalige klassiekers, zoals Mag Ik Dan Bij Jou, Ken Je Mij en Heb Het Leven Lief. Die liedjes en de verhalen erachter vormen de basis van het programma Nieuwe Klassiekers van Het Lied Live.

Van Amsterdam
tot aan Maastricht

Van Amsterdam tot aan Maastricht is een muzikale ontmoeting tussen Remco van de Weerdt en Daan Bartels en hun muzikale begeleiders Hubert-Jan Horrocks (piano) en Maurice Couvée (gitaar).
Daan en Maurice spelen eigen werk en enkele favoriete stukken van anderen, waarbij werk van Ramses Shaffy niet ontbreekt.
Remco brengt met Hubert-Jan een aantal chansons van Liesbeth List, in het Nederlands, Engels én zelfs in het Limburgs dialect!
Over een duet wordt nog druk gepraat.

"Ik ken de kroegen kathedralen, van amsterdam tot aan maastricht"

Uit Laat Me, geschreven door Herman Pieter de Boer

SPEELLIJST

WOORDEN


Zaterdag 25 april 2020 om 20.30 uur
Bar 't Fort, De Kwakel
Try Out-avond - Vrijwillige bijdrage
Aanmelden per mail

Vrijdag 1 mei 2020 om 20.00 uur
Huiskamerconcert, Hoeven
Besloten

Zondag 10 mei 2020 om 15.00 uur
Huiskamerconcert, De Kwakel
Meer info volgt

Speellijst

VAN AMSTERDAM TOT AAN MAASTRICHT


Zondag 3 mei 2020 om 10.30 uur
Ramses Shaffy Huis, Amsterdam
Try Out-optreden - Vrijwillige bijdrage  
Aanmelden per mail

Zondag 20 sept 2020 om 15.00 uur
Betty Asfalt Complex, Amsterdam
Meer info volgt

Boekingen

EN MEER INFO


Neem voor meer informatie en boekingen per mail contact op met Daan Bartels.