DAAN & MAURICE - HET LUISTERLIED INTIEM EN AKOESTISCH

Zanger Daan Bartels en gitarist Maurice Couvée delen de liefde voor het Nederlandstalige lied. Ze treden samen op, intiem en akoestisch, in gezellige huiskamers en de kleinere (theater)zalen. Dit doen ze met veel eigen liedjes, die ze afwisselen met klassiekers van onder andere Ramses Shaffy, Herman van Veen, Liesbeth List en Frans Halsema.

Daan Bartels - zang
Maurice Couvée - gitaar, guilele, synths en zang


Zo Dichtbij

De liedjesvoorstelling van Daan & Maurice heet Zo Dichtbij. Hierin spelen en zingen 'de mannen van het lied' veel nieuwe liedjes, die zij samen hebben geschreven. Ook komen liedjes van Daans albums Woorden (2019) en Naar Het Scheen (2021) voorbij, net zo goed als een aantal van hun favorieten uit het Nederlands liedboek. De liedkunst wordt afgewisseld met verrassende solo's, gedichten en verhalen.

Zo Dichtbij

Ik hou me vast aan wat eens was en aan wat ik heb te geven
Aan dat ik van jou heb geleerd te houden van het leven
Zo ga ik verder op mijn weg naar onbekende oorden
Met in mijn hoofd steeds jouw muziek en liefdevolle woorden

Dan ervaar ik jou zo dichtbij
Dan ervaar ik jou weer even dicht bij mij


AGENDA

Zondag 5 september 2021: Zo Dichtbij (selectie), Struinen in de Tuinen (Gluren bij de Buren), Amersfoort
Zaterdag 16 oktober 2021 om 20.00 uur: Zo Dichtbij, Ramses Shaffy Huis, Amsterdam - kaartverkoop
Zondag 17 oktober 2021 om 15.00 uur: Zo Dichtbij,Ramses Shaffy Huis, Amsterdam - kaartverkoop
Zaterdag 23 oktober 2021 om 11.00 uur: Zo Dichtbij (selectie) tijdens Amsterdamse lunch, Ramses Shaffy Huis, Amsterdam - kaartverkoop
Zondag 31 oktober 2021: Gastoptreden tijdens Poëzie Middag, Ramses Shaffy Huis, Amsterdam - gratis toegang
Zaterdag 13 november 2021 om 11.00 uur: Zo Dichtbij (selectie) tijdens Amsterdamse lunch, Ramses Shaffy Huis, Amsterdam - kaartverkoop
Zondag 27 maart 2022: Zo Dichtbij, Landcommanderij Alden Biessen, Bilzen (België) - besloten


DAAN BARTELS

Liedschrijver, zanger en verteller Daan Bartels hield zich jarenlang op de achtergrond met theater en muziek bezig. Nu waagt hij zich in de spotlight met eigen liedjes en met zijn favoriete liedjes van anderen. 'Doodeng en verschrikkelijk leuk', zegt hij daar zelf over.

Onder de projectnaam Liedjes van Daan bracht Daan in 2019 het album Woorden uit. In 2021 volgde het album Naar Het Scheen.

MAURICE COUVÉE

Gitarist, zanger en vocal coach Maurice Couvée studeerde aan het conservatorium en speelde in vele muziektheater- en musicalproducties.

In de afgelopen jaren trad hij op met de voorstellingen Signalen (liedjes van Herman van Veen) en Ver weg en dichtbij (over grote Nederlandse tekstdichters).

BOEKINGEN

Houd je van het Nederlandstalige luisterlied? Lijkt het je leuk een intiem en akoestisch concert te organiseren? Heb je een gezellige huiskamer of weet je een mooi (theater)zaaltje? Boek dan een optreden van Daan & Maurice.

Vermeld in je mail om welke datum en welk tijdstip het gaat, wat voor een soort gelegenheid het is, om wat voor een locatie het gaat en hoeveel mensen er ongeveer komen.


NIEUWE LIEDJE: PLAATJES DRAAIEN VOOR JOU

Plaatjes Draaien Voor Jou is een van de liedjes die Daan en Maurice samen hebben geschreven in het afgelopen jaar. Deze opname -met de iPhone SE- is gemaakt tijdens Struinen in de Tuinen, Amersfoort op 5 september 2021.

Plaatjes Draaien Met Jou is een 'lief liedje' en knipoogt vriendelijk naar een aantal grote Nederlandse liedschrijvers, zangers en zangeressen. Luister maar!

Tekst: Daan Bartels
Muziek: Maurice Couvée

SHAFFY ZINGT

Tekst: Daan Bartels
Muziek: Daan Bartels & Hubert-Jan Horrocks

DE BELOFTE

Tekst: Daan Bartels
Muziek: Maurice Couvée

VOOR HAAR

Oorspronkelijke tekst en muziek: Jake Holmes
Nederlandse tekst: Michel van der Plas


VAN AMSTERDAM TOT AAN MAASTRICHT

Van Amsterdam tot aan Maastricht klinkt behoorlijk Shaffiaans. Het is de titel van een huiskamerconcert van Daan & Maurice samen met Remco van de Weerdt.

Remco is liefhebber van mooie Nederlandstalige luisterliedjes. Hij zingt, begeleid door Maurice op gitaar, chansons van Liesbeth List in het Nederlands en in het Frans. Ook heeft hij een aantal van haar nummers vertaald in het Limburgs dialect.

Daan brengt op zijn beurt eigen liedjes van zijn albums Woorden en naar Het Scheen. Daarnaast heeft hij voor dit optreden, samen met Maurice, een favoriet lied van Ramses Shaffy gekozen.

Als gevolg van de verscherpte corona-maatregelen gingen een aantal van de geplande optredens in het najaar van 2020 niet door. Er zijn nog geen nieuwe speeldata bekend.