Daan Bartels & Het Lied
Liedjes van Daan

Liedjes van Daan

DAAN SCHRIJFT EN ZINGT

Daan Bartels (1976) schrijft en zingt Nederlandstalige luisterliedjes, die het midden houden tussen kleinkunst, chanson en nederpop. Zijn teksten gaan over het leven van alledag, de stad, vriendschap, de liefde, familiebanden, zijn muzikale helden, afscheid en gemis. In 2019 bracht hij zijn debuutalbum Woorden uit en in 2021 volgde het album Naar Het Scheen. Beide albums maakte Daan in samenwerking met producer Ton Snijders. Sinds 2020 werkt Daan intensief samen met gitarist en componist Maurice Couvée. Als Daan & Maurice brengen zij het Nederlandstalige luisterlied intiem en akoestisch in huiskamers, tuinen en kleine theaterzalen. In 2022 verschenen hun eerste EP’s Zo Dichtbij en Welkom In Mijn Wereld.
Liedteksten van Daan worden ook gezongen door Sjors van der Panne en Remco.

FACEBOOKINSTAGRAM YOUTUBETWITTERSPOTIFY

De zanger is moe, maar hij wil nog niet slapen
Hij staat bij het raam en hij kijk
Naar hoe de mensen aan de overkant
Een voor een de gordijnen sluiten
Hij mompelt welterusten, maar hij denkt goeie nacht
Hij zou moeten slapen, maar heeft iets beters bedacht

– De Zanger Is Moe –

Release EP Zo Dichtbij
De samenkomst van tekstschrijver/zanger Daan Bartels en componist/gitarist Maurice Couvée heeft veel creatief stof doen opwaaien. Hieruit zijn fijnzinnige, nieuwe Nederlandstalige luisterliedjes ontstaan. Deze gaan over herinneringen, afscheid nemen en natuurlijk de liefde. In mei 2022 brachten ‘de heren van het lied’ hun eerste vier liedjes uit op EP. De titel daarvan is Zo Dichtbij.

Lees hier alles over de EP Zo Dichtbij


Anderen zingen liedjes van Daan

Remco werkt aan een nieuw album met eigen liedjes, dat verschijnt eind zomer/begin najaar 2022. Op zijn verzoek zijn alle teksten daarvoor geschreven door Daan. Twee singles gaan vooraf aan het album en zijn nu al te beluisteren op Spotify en via de andere streamingskanalen.
In 2019 bracht Sjors van der Panne zijn album Altijd Zo Gegaan uit. Daarop prijken drie teksten van de hand van Daan. Hiervoor bracht Sjors het door Daan geschreven lied Gisteren Betsaat Niet Meer uit.

Meer over uitvoeringen door anderen

Naar Het Scheen
Naar Het Scheen is het tweede album van Daan Bartels en kwam uit in mei 2021. Hij werkte hiervoor opnieuw samen met muzikant en producent Ton Snijders. Op het album staan elf nieuwe Nederlandstalige luisterliedjes en twee bijzondere extraatjes; liedjes van Daan zoals ze klinken vanaf een carillon. Zijn teksten zette Daan op muziek met Ton Snijders, Hubert-Jan Horrocks en Willem van Leunen. Daarnaast hebben ook Edwin Schimscheimer en Christan Grotenbreg muziek geschreven. 

Naar de Naar Het Scheen-pagina


Lied voor De Kwakel

Op verzoek schreef ik een tekst over mijn geboortedorp De Kwakel, op de melodie van La Montagne van Jean Ferrat (beter bekend als Het Dorp van Wim Sonneveld).

Het is eenmalig uitgevoerd door Cor Onderwater en mijzelf met muziekvereniging Tavenu. Hierna nam ik het op met pianist/toetsenist Ton Snijders.

Tekst en meer info Lied voor De Kwakel

Debuut-album Woorden
Het album Woorden van Daan Bartels bevat 10 liedjes die het midden houden tussen chanson, kleinkunst en nederpop. De inspiratie voor zijn teksten vond Daan in zijn naaste omgeving. Eigen ervaringen en gesprekken met vrienden zijn omgezet in even persoonlijke als universele liedteksten. Deze zijn op muziek gezet met en door Ton Snijders, Hubert-Jan Horrocks en Sander Geboers. Woorden is uitgebracht in augustus 2019.

Lees hier alles over Woorden


Alle liedjes in één Spotify-afspeellijst

In de Spotify-afspeellijst tref je alle liedjes die Daan, samen met o.a. Ton Snijders, Hubert-Jan Horrocks en Maurice Couvée geschreven heeft.
Behalve door Daan zelf, worden ze gezongen door Sjors van der Panne en Remco.

Link naar afspeellijst Alle Liedjes van Daan

Omdat ik niet beter wist, heb ik iedereen gevraagd
Naar de waarheid, naar de liefde, naar de zin van ons bestaan
Ik leerde vreemde talen om maar iets te achterhalen
Tevergeefs ben ik verweesd de wereld rondgegaan

– Ik Hoef Er Alleen Maar Te Zijn –
Foto: Ris Steensma